Am muncit la visul meu, am avut rabdare, am invatat, am facut sacrificii si intr-un final a venit ziua cand pot sa spun "aici veti gasi produsele noastre”. 

Experienta mea ca mama a unui copil dulce m-a facut sa fiu mai atenta la produsele pe care le cumparam pentru el, sa caut haine de buna calitate, din materiale naturale, sa-i aleg doar anumite tipuri de jucarii, care mi se pareau sigure din punct de vedere al materialelor din care erau facute. Asa am descoperit hainele facute din bumbac OEKO-TEX® sau organic GOTS si tot asa am hotarat sa incep productia unor astfel de hainute, jucarii si alte textile dedicate celor mici. Un drum greu, dar cu multa rabdare si sacrificii am reusit.

Multi m-au intrebat, DE CE BUMBAC ORGANIC?!

Deoarece nu contine pesticide sau alte chimicale si pentru ca nu determina aparitia reactiilor alergice la copii. Pielea bebelusului, copilului absoarbe substantele toxice din haine (si aer, apa, produse cosmetice de ingrijire) si cum pielea copilului nostru intra in contact cu hainele mai tot timpul zilei, cu pijamalele sau lenjeria de pat noaptea, ea ar trebui protejata, nu “inundata” cu substante toxice.

De unde stiu ca este Bumbac Organic?

Produsele textile au nevoie de certificare pentru a fi comercializate ca organice. Ele pot contine doar o parte bumbac organic (chiar sub 1%) sau pot fi 100% din bumbac organic, dar vopsite cu substante toxice. 

Pentru a va asigura ca produsul este 100% organic (de la campul pe care a fost cultivat bumbacul pana la vopseaua cu care este colorat produsul), cautati unul dintre aceste simboluri:

- Global Organic Textile Standard (GOTS): Produs cultivat si procesat la standarde organice. Produsele cu simbolul GOTS sunt facute din fibre organice, respectand stricte criterii sociale si de mediu. De asemenea, aceste produse sunt certificate si de alt organism independent de-a lungul ciclului economic. Producatorii acestor materiale sunt strict controlati pentru ca utilizatorul final sa beneficieze de aceste materiale.

- Organic Content Standard Certification(OCS): Bumbacul a fost cultivat in ferme certificate organic.

Ce inseamna OEKO-TEX®?

STANDARD 100 by OEKO-TEX® este un sistem de certificare utilizat la nivel global, unitar si independent pentru materii prime si produse textile finite in toate etapele de prelucrare. Datorita experientei sale de zeci de ani, STANDARD 100 by OEKO-TEX® contribuie, din punctul de vedere al consumatorului, la o siguranță crescuta a produselor. Pentru noi, intreprinderile din industria textila si de imbracaminte, catalogul de criterii OEKO-TEX® ofera un standard de evaluare privind securitatea ecologico-umana a textilelor.

Din fericire, pe eticheta hainutelor noastre veti gasi insemnele acestor certificari, semn ca exista certitudinea realizarii produsului cu multa grija pentru pielea copiilor nostri si pentru sanatatea lor!